18 Απριλίου 2024 | 16:55

Πρόσκληση στο 4ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU-VET CARE

Δημοσιεύτηκε 22:52 - 10/06/2021 Πρόσκληση στο 4ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU-VET CARE

Πρόσκληση στο 4ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 
EU-VET CARE

 

 

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας προσκαλεί στο 4ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε παιδιά μεταναστών/προσφύγων συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων ανηλίκων. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU-VET CARE "Strengthening capacities for better health care to refugee and migrant children", από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 (11:00 – 14:00) έως την Πέμπτη 1 Ιουλίου (11:00 – 15:00). Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες που παρέχουν φροντίδα σε παιδιά μετανάστες, πρόσφυγες και ασυνόδευτους ανήλικους (π.χ. ιατροί, ψυχολόγοι κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές και άλλοι σχετικοί επαγγελματίες).

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο περιλαμβάνει 10 διεπιστημονικές και εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ενότητες. Οι πρώτες τρεις ημέρες του σεμιναρίου αφορούν τις διεπιστημονικές εκπαιδευτικές ενότητες του έργου. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις εξής θεματικές: νομικό πλαίσιο και πρωτόκολλα εργασίας με παιδιά, μέθοδοι διεπιστημονικής συνεργασίας, διαπολιτισμική ικανότητα, ζητήματα επικοινωνίας, καθώς και θέματα επαγγελματικής εξουθένωσης και διαχείρισης στρες. Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν τις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ενότητες του έργου για κάθε επαγγελματική κατηγορία. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναπτυχθεί θεματικές ενότητες για ψυχολόγους, ιατρούς, διαπολιτισμικούς διαμεσολαβητές και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν αντίστοιχα σε θέματα διαχείρισης ζητημάτων ψυχικής υγείας, αντιμετώπισης ζητημάτων υγείας παιδιών μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων, ορολογίας, και αναγνώρισης τραύματος και διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD) .

Στον σύνδεσμο Agenda_ EU-VETCARE_Training_Event μπορείτε να βρείτε το προκαταρκτικό πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το EU-VET CARE είναι διαθέσιμες εδώ.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με τον οργανισμό Faros και τη συμμετοχή όλων των εταίρων του προγράμματος EU-VET CARE. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, στην αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες που επιθυμούν θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Δηλώστε συμμετοχή

 

 

 

 

Tο EU-VET CARE είναι τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2021 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βελτιωμένης υγειονομικής φροντίδας για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες και ασυνόδευτους ανήλικους, μέσα από τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού για την κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Prolepsis και ο οργανισμός Faros. Συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί: Ethno-Medical Centre (Συντονιστής του προγράμματος, Γερμανία), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Zadig ltd (Ιταλία), και Universitat de Valencia (Ισπανία).

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση