27 Απριλίου 2024 | 15:16

ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Διαβίβαση ενημέρωσης ΠΙΣ με θέμα: " Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία: Ενημέρωση Επαγγελματιών Υγείας" προς ενημέρωσή σας.

Δημοσιεύτηκε 22:07 - 21/02/2024 ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Διαβίβαση ενημέρωσης ΠΙΣ με θέμα: " Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία: Ενημέρωση Επαγγελματιών Υγείας" προς ενημέρωσή σας.

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι,

 

Στο πλαίσιο της παροχής των διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας προς πολίτες που διαβιούν στην Ελλάδα και προς πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΗΔΙΚΑ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία (National Contact Point for e-Health - NCPeH) έχει λάβει εξουσιοδότηση για εκκίνηση της άντλησης και προβολής συνοπτικού ιατρικού ιστορικού ασθενή (Patient Summary) καθώς και της άντλησης και εκτέλεσης ηλεκτρονικής συνταγής φαρμάκων (e-Prescription) Ευρωπαίου πολίτη μεταξύ των συνεργαζόμενων κρατών μελών της ΕΕ.

 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας του τομέα σας επί των διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας, σύμφωνα με τη διαθέσιμη στη διεύθυνση https://www.ncpehealth.gr πληροφόρηση, η οποία επικαιροποιείται περιοδικά και αφενός αποτελεί σημείο αναφοράς για αναζήτηση σχετικών πληροφοριών, αφετέρου λειτουργεί ως το σημείο εισόδου των ιατρών και φαρμακοποιών που εδρεύουν στην Ελλάδα στη "Διασυνοριακή Πύλη Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας".

 

Ακόμη:

  • Ο τρέχων ισχύοντας πίνακας διαθεσιμότητας υπηρεσιών ανά συνεργαζόμενη με την Ελλάδα χώρα είναι αναρτημένος στη διεύθυνση https://www.ncpehealth.gr/myhealthateu.html#services-availability και εμπλουτίζεται σταδιακά.
  • Τα ταυτοποιητικά έγγραφα που οφείλουν να φέρουν οι μετακινούμενοι πολίτες για την ταυτοποίησή τους από επαγγελματίες υγείας παρουσιάζονται στη διεύθυνση https://www.ncpehealth.gr/myhealthateu.html#patient-identity-traits
  • Οι οδηγίες χρήσης της "Διασυνοριακής Πύλης Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας" για επαγγελματίες υγείας που εδρεύουν στην Ελλάδα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επισκέπτες πολίτες συνεργαζόμενων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αναρτημένες στη διεύθυνση https://www.ncpehealth.gr/health-professionals.html
  • Το Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία προσφέρει υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στον αριθμό 11131.

 

Η "Διασυνοριακή Πύλη Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας" είναι διαθέσιμη στο σύνολο των ιατρών και φαρμακοποιών που είναι πιστοποιημένοι στο μητρώο χρηστών της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και είναι απαραίτητη η άμεση ενημέρωσή τους μέσω του περιεχομένου που είναι αναρτημένο στη διεύθυνση https://www.ncpehealth.gr, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες συνεργαζόμενων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτονται την Ελλάδα.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

 

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Ασπρολούπος

 

 

 

Συντονιστής Εθνικού Σημείου Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία | Η υγεία μου @ ΕΕ

Προϊστάμενος Τμήματος Ανάπτυξης

Δ/νση Οριζόντιων Δράσεων Ηλεκτρονικής Υγείας

Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας

ΗΔΙΚΑ ΑΕ

 

Λυκούργου 10, 10551, Αθήνα

p: 2132168335 | f: 2132168199

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website | LinkedIn | Twitter

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση