29 Μαρτίου 2024 | 10:09

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: ”Αν δεν ενταχθούν οι γιατροί θα επιβληθούν μέτρα!”

Δημοσιεύτηκε 19:23 - 14/10/2022 Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: ”Αν δεν ενταχθούν οι γιατροί θα επιβληθούν μέτρα!”

ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

ΠΑΝ.ΔΗ.ΚΙ: “Το δικαίωμα της ελεύθερης συνταγογράφησης ΟΛΩΝ των ιατρών είναι αδιαπραγμάτευτο”

Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Πλεύρης σε πρόσφατη τοποθέτηση του είπε: “Αν δεν ενταχθούν οι γιατροί στο σύστημα του προσωπικού γιατρού θα επιβληθούν μέτρα, με πλεονεκτήματα σε όποιον ενταχθεί και μειονεκτήματα σε όποιον δεν μπεί στο σύστημα”. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Αφήνει έτσι σαφείς αιχμές για πιθανή διακοπή του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε γιατρού να συνταγογραφεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, είτε έχει σύμβαση είτε δεν έχει, εφόσον έχει πτυχίο ιατρικής και είναι πιστοποιημένος. Προχωρά δε και διατυπώνει την αυθαίρετη άποψη ότι ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός είναι μόνο όποιος δεν έχει δικαίωμα συνταγογράφησης στο σύστημα συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ.

Η κατάκτηση του δικαιώματος συνταγογράφησης όλων των ιατρών, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, κατακτήθηκε με αγώνες των ιατρών στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπεί σε διαπραγμάτευση και συζήτηση.

Η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι ξεκάθαρα λέει ότι το δικαίωμα συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ αποτελεί κατάκτηση των πολιτών και των ιατρών της χώρας. Κάθε προσπάθεια περιορισμού αυτού του δικαιώματος αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μας βρει σθεναρά αντίθετους.

Αυτά γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους …

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση