24 Ιανουαρίου 2021 | 00:55

ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Δημοσιεύτηκε 11:44 - 04/12/2020 ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          ΘΕΜΑ: « ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ »

 

          Θεωρούμε πως θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο ως θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί  το σύνολο των ιατρών της  Φθιώτιδας , να επιχειρήσουμε μία αποτίμηση της επίσκεψης του Υφ. Υγείας  κου Β. Κοντοζαμάνη στην πόλη μας . Τούτο βέβαια με μία σχετική επιφύλαξη , εφόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια  το περιεχόμενο  της συζήτησης που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης 2  Δεκεμβρίου .

        Βασιζόμενοι κατά συνέπεια στην τηλεοπτική συνέντευξη  του Υφυπουργού οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

  • Χαιρετίζουμε  τη δημιουργία  και τη λειτουργία  των νέων κλινών  ΜΕΘ COVID  , καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου για ανάπτυξη και νέων στο νοσοκομείο μας. Είναι σίγουρα μία σημαντική προσφορά και μία παρακαταθήκη για την περιοχή μας . Για να είναι όμως άμεσα λειτουργικές  θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο επιπλέον εξιδεικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα τις στελεχώσει . Το ίδιο προφανώς  ισχύει και για τις απλές κλίνες  COVID  , όπου και εκεί είναι επιτακτική η ενίσχυσή τους με επιστημονικό προσωπικό. Πάνω σε αυτό , ελπίζουμε να υπήρξε  σαφής δέσμευση από πλευράς  Υφυπουργού  στη  Διοίκηση  του  Γ.Ν. Λαμίας , προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου .
  • Χαιρετίζουμε επίσης , την ανακοίνωση από τον  Υφυπουργό  Υγείας  των 1420 νέων θέσεων ιατρών για το Εθνικό Σύστημα .  Πιστεύουμε να αφορούν κυρίως  μόνιμες θέσεις  και όχι μόνο επικουρικό προσωπικό . Θα θέλαμε όμως να ακούσουμε τις σκέψεις  του  Υπουργείου και για τους ήδη υπηρετούντες ιατρούς  στο ΕΣΥ , μόνιμους και επικουρικούς , οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε επίπεδο εφημερίας έχοντας  ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής .
  • Συμφωνούμε  απόλυτα με την τοποθέτησή του ότι σε αυτές τις  περιστάσεις Δημόσιες και Ιδιωτικές Υγειονομικές Δομές ενώνουν δυνάμεις . Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε  για τα  νοσοκομεία μας , αν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους αύριο. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια εικόνα για το πώς η πολιτεία θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει τη λειτουργία τους , ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα για  το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Επιπροσθέτως , θα περιμέναμε μία υπόσχεση , αν όχι δέσμευση , για την περεταίρω ενίσχυση του  Κ.Υ Λαμίας – κέντρο  COVID , αλλά και των άλλων  Κ.Υ  του  Νομού μας  με ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό.
  • Τέλος , σε ότι αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του  COVID , θα ήταν ίσως ευκαιρία  με την παρουσία  του  Υφυπουργού στην πόλη μας  να είχε  γίνει μία πρώτη καλόπιστη και παραγωγική  συζήτηση  , αφενός μεν  για το πώς  θα ενημερωθούν  υγειονομικοί  και πολίτες   ,ώστε να  καμφθούν  οι όποιες αντιρρήσεις και ανησυχίες  υπάρχουν , αφετέρου  για το σχέδιο  συντονισμού  και  συνεργασίας όλων  των  τοπικών  φορέων  (  νοσοκομείο  , Κ.Υ , Ιατρικός  Σύλλογος , Δήμοι , Περιφέρεια ),  προκειμένου  να  εξασφαλισθεί  ο αποτελεσματικός  και  γρήγορος εμβολιασμός  του  πληθυσμού  της  Φθιώτιδας .

             Κρατώντας   τα  θετικά   της  επίσκεψης   του  Υφυπουργού  στην  Λαμία ,  ευελπιστούμε  στην  άμεση  υλοποίηση των  όσων  δεσμεύτηκε τηλεοπτικά  και   αναμένουμε  να συζητήσουμε  και να καταθέσουμε  τις  προτάσεις  μας  σε  μία   μελλοντική  επίσκεψη  υψηλόβαθμου  παράγοντα  του  Υπουργείου  Υγείας   στον  Νομό  μας .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση