18 Ιουλίου 2024 | 05:18

Για την σημασία της θρησκευτικότητας και πνευματικότητας, στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, σε εκδήλωση του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοσιεύτηκε 14:27 - 01/04/2024 Για την σημασία της θρησκευτικότητας και πνευματικότητας, στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, σε εκδήλωση του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Για τη συνεργασία μεταξύ της ιατρικής επιστήμης και της θρησκείας προς όφελος του ασθενή και του πολίτη μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Υγεία και Πίστη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων διακεκριμένοι καθηγητές της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ο καθηγητής Ψυχολογίας της Θρησκείας κ. Σπυρίδων Τσιτσίγκος, ο επίκουρος καθηγητής κ. Απόστολος Μιχαηλίδης, μέλος ΕΔΙΠ Δρ. Γεώργιος Φουντουλάκης, μέλος ΕΔΙΠ κ. Δημήτριος Αθανασίουκ.α. 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της ιατρικής επιστήμης και της θεολογικής επιστήμης, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ ιατρών και πνευματικών, για να υπάρξει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση κατά τη θεραπευτική μέθοδο.

«Η σχέση μεταξύ θρησκείας/πνευματικότητας και επιστήμης απασχολεί εντατικά τη σύγχρονη κοινωνία, εξερευνώντας τις επιδράσεις στην ψυχική και σωματική υγεία. Η πολυδιάστατη αυτή σχέση ανοίγει νέους δρόμους για έρευνα, στην Ψυχολογία, Ιατρική και Κοινωνικές Επιστήμες, εστιάζοντας στην προαγωγή της ανθρώπινης ευεξίας. Η διεπιστημονική προσέγγιση συνδυάζει γνώσεις από διάφορους τομείς, όπως η Θεολογία, Ψυχολογία, Ιατρική, και Βιοηθική.

Έρευνες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν την ουσιαστική σημασία της θρησκευτικότητας και πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, με θρησκευτικές και πνευματικές πρακτικές να βελτιώνουν την αντοχή σε διάφορα προβλήματα» τόνισε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση