14 Ιουνίου 2024 | 15:09

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Δημοσιεύτηκε 15:59 - 19/05/2023 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «Οι ελευθεροεπαγγελματίες θέλουν στήριξη και όχι περαιτέρω επιβάρυνση»

Με μεγάλη έκπληξη, τις τελευταίες ώρες, ακούσαμε δηλώσεις του κου. Κατρούγκαλου σε τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές θα επανέλθει το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. 

Να θυμίσουμε ότι ο η προηγούμενη κυβέρνηση, με εμπνευστή τον κο Κατρούγκαλο, εφάρμοσε ένα από τα πιο άδικα και φορομπηχτικά συστήματα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, συνδέοντας την καταβολή των μηνιαίων εισφορών με το εισόδημα του κάθε επαγγελματία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μηνιαίες εισφορές πολλών ελευθέρων επαγγελματιών και ειδικά συναδέλφων ιατρών να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη μέχρι και 1.500,00 ευρώ χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα ούτε στην σύνταξη αλλά και ούτε στην περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Οι ελευθεροεπαγγελματιες θελουν στήριξη και όχι περαιτέρω επιβάρυνση, ειδικά οι γιατροι που με αυταπάρνηση, στήριξαν το ΕΣΥ,κατα τη διάρκεια της πανδημίας. Ο συγκεκριμένος νόμος είχε οδηγήσει σε απόγνωση πληθώρα ελεύθεροεπαγγελματιών που αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές. Είμαστε δίπλα στην ομάδα αυτή της κοινωνίας και δεν θα επιτρέψουμε καταστροφικά πισωγυρίσματα

Ο Ι.Σ.Α. εκείνη την περίοδο πρωτοστάτησε μαζί και με άλλους επιστημονικούς συλλόγους ούτως ώστε να καταργηθεί το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο τελικά έγινε αργότερα με υπουργό τον κο. Βρούτση. Πάγια θέση του Ι.Σ.Α. την οποία έχει εκφράσει πολλές φορές ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης είναι ότι για να μπορέσει η χώρα να έχει σωστές βάσεις πρέπει να υπάρχει ένα δίκαιο αλλά και σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο.

Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι όντως προσωπικές απόψεις του κου Κατρούγκαλου, πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και δεν θα τολμήσουν να επαναφέρουν αυτό το άδικο και φοροληστρικό σύστημα υπολογισμου ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Ι.Σ.Α. είναι μπροστάρης σε κάθε αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και δε θα δεχτεί κανένα εμπαιγμό και κανένα πισωγύρισμα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                             
  ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση