29 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:56

Με επιστολή του ο ΙΣΑ, στην Αναπλ. Υπουργό Υγείας, εκφράζει την δυσαρέσκειά του, για την αιφνιδιαστική αποχώρηση 86 ιατρών και ζητά την παραμονή τους στο ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε 14:30 - 21/09/2022 Με επιστολή του ο ΙΣΑ, στην Αναπλ. Υπουργό Υγείας, εκφράζει την δυσαρέσκειά του, για την αιφνιδιαστική αποχώρηση 86 ιατρών και ζητά την παραμονή τους στο ΕΣΥ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στην στην Αναπλ. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, για την αιφνιδιαστική αποχώρηση 86 έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στο ΕΣΥ και ζητά την παραμονής τους στο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής: «Με διάταξη του άρθρου 39 του ν. 4950/22 που αφορά στην παράταση του χρόνου παραμονής στην υπηρεσία ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας έως 31.12.2022 ιατρών ειδικότητας αναισθησιολογίας και νεφρολογίας, αλλά και άλλων ειδικοτήτων λόγω συμπλήρωσης του εξηκοστού έβδομου έτους της ηλικίας τους, ορίστηκε ότι δύνανται να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως τις 31.12.2022, μετά από αίτησή τους, εφόσον η θέση τους δεν έχει προκηρυχθεί ή δεσμευθεί με άλλον τρόπο. 

Με την παρούσα εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αποχώρηση ογδόντα έξι (86) συνολικά έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων, οι οποίοι «εντέλλονται» αιφνιδιάστηκα να απομακρυνθούν άμεσα από το ΕΣΥ, κυρίως όμως ζητούμε να μας διευκρινίσετε αν σε όλες και σε κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές τηρήθηκε η νομιμότητα και ποια ήταν τα πραγματικά κριτήρια παραμονής τους ή όχι. 

Και αυτό γιατί, ενδεικτικά, το ΚΥ Καλλιθέας, Τ.Ι. Νέας Σμύρνης αποστερήθηκε τον μοναδικό καρδιολόγο και το ΚΥ Ιλίου τον μοναδικό ακτινολόγο που υπηρετούσε, ενώ και οι δύο συνάδελφοι είχαν εμπρόθεσμα υποβάλει αίτηση για την παραμονή τους. Πρόκειται μετά βεβαιότητας για περιπτώσεις όπου αντικειμενικά και κατά την κοινή λογική είναι αυτονόητη, και δεν τεκμηριώνεται απλώς, η ανάγκη της περαιτέρω παραμονής τους. Εξηγήσεις με βάση την αρχή της διαφάνειας και της αμεροληψίας θα πρέπει να δίδονται στο ιατρικό σώμα, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υφίσταται και να λειτουργεί το δημόσιο σύστημα υγείας» 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση