29 Μαρτίου 2024 | 08:49

Δηλώσεις Γκάγκα για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε 10:46 - 20/09/2022 Δηλώσεις Γκάγκα για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ

ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

Γκάγκα: “Η θεσμοθέτηση θέσεων μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ αποτελεί πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων και κυρίως του ΠΙΣ!”

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 16/9/2022 η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ανέφερε ότι η θεσμοθέτηση θέσεων μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ αποτελεί πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων και κυρίως του ΠΙΣ!

Κάτι τέτοιο βέβαια είναι ανακριβές καθώς ουδέποτε ο ΠΙΣ έλαβε έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας που να ζητά την άποψη του, ούτε πήρε τέτοια απόφαση. Άλλωστε πάγια θέση του ΠΙΣ, μετά από επανειλημμένες αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων, είναι ότι οι γιατροί στο ΕΣΥ πρέπει να είναι πολύ καλά αμειβόμενοι, σε μόνιμες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αν η κ. Αναπληρώτρια Υπουργός αναφέρεται σε συναντήσεις - συζητήσεις που κάνει με τον κ. Εξαδάκτυλο και τους περί αυτόν, αυτό δεν αποτελεί θέση του ΠΙΣ, δεν δεσμεύει ούτε τον ΠΙΣ αλλά ούτε και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Σας κοινοποιούμε το βίντεο της συνέντευξης της κ. Γκάγκα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) καθώς και φωτογραφία από πρόσφατη προσωπική συνάντηση με τον κ. Εξαδάκτυλο χωρίς το ΔΣ να τη γνωρίζει. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι για άλλη μια φορά διατυπώνει την απαίτηση του ιατρικού κόσμου για διαφανή και θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ.

Δεσμευόμαστε ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα τη νόθευση των θέσεων του ΠΙΣκαι θα προστατέψουμε τους γιατρούς της χώρας από τις ενέργειες Εξαδάκτυλου που μόνο σκοπό έχουν την προώθηση προσωπικών στοχεύσεων.

Η ξεκάθαρη θέση της ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι είναι ότι οι μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, με μισθούς αντίστοιχους των μισθών που υπάρχουν στις χώρες της ευρωζώνης. Περιπτώσεις που θα αφορούν την απασχόληση στο ΕΣΥ γιατρών με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε περιοχές όπως είναι τα νησιά και η περιφέρεια, όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, θα πρέπει να αποτελέσουν προϊόν εξαντλητικής διαβούλευσης με τα συλλογικά όργανα του ΠΙΣ και το Υπουργείο Υγείας.

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Facebook icon

Instagram icon

Twitter icon

 
 

Logo

Copyright (C) 2022 ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι. All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το mail ως εγγεγραμένο μέλος στη λίστα αποστολής της ΠΑΝΔΗΚΙ 

Our mailing address is:

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι

Κηφισίας 18

Αθήνα 11526

Greece

 

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση