25 Απριλίου 2024 | 02:33

Ενημέρωση για τη σύναψης συμβάσεων των ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε 16:57 - 24/06/2022 Ενημέρωση για τη σύναψης συμβάσεων των ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Logo

ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

Ενημέρωση για τον καθορισμός διαδικασίας σύναψης συμβάσεων των ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε προς ενημέρωση σας την Υπουργική Απόφαση υπ' αριθμόν ΦΕΚ 3233 Β' με τίτλος: “Καθορισμός διαδικασίας σύναψης συμβάσεων των ιδιωτών ιατρών με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και λοιπά θέματα συμβατικής συνεργασία”, όπου περιγράφονται οι όροι συνεργασίας των προσωπικών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και το κείμενο σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το κείμενο περιγράφει ατομικές συμβάσεις και δεν αποτελεί προϊόν συλλογικής σύμβασης με τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους όπως κάποιοι πανηγύριζαν προκαταβολικά και διαψεύστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα

Αξιοσημείωτο είναι ότι με την απόφαση δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.δημιουργώντας ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Χωρίς λεφτά υγεία δεν γίνεται.

Δυστυχώς με βάση το κείμενο της σύμβασης ο γιατρός θα υπόκειται σε έλεγχο αυστηρό από τους γραφειοκράτες του ΕΟΠΥΥ και των ΥΠΕ. και μάλιστα έναντι ποινικών ρητρών έως 30% των οφειλουμένων ποσών του ΕΟΠΥΥ του τελευταίου τριμήνου!

Άνθρακες ο θησαυρός!

Για το πλήρες κείμενο της σύμβασης και το σύνολο της Υπουργικής απόφασης κάνετε κλικ ΕΔΩ

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση