Τελευταια Νεα Ι.Σ.Φ.Παρασκευή, 20 Μαρ 2020 11:15

ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Επείγουσα ενημέρωση Ιατρών - Μελών Συλλόγου για Συνταγογράφηση

Διευκρινίζουμε πως   εξαιτίας   της σύγχυσης που δημιουργήθηκε   σε ότι αφορά την συνταγογράφηση ισχύουν τα εξής :

Βάση των   οδηγιών που εδόθησαν από τον ΕΟΠΥΥ ( 13/3/2020)   οι ιατροί μπορούν και πρέπει να εκδίδουν επαναλαμβανόμενες συνταγές έως τις 30/6/2020   για ασθενείς   που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κατ΄ εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης από 10/3/2020 του ΥΥΚΑ , (επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα ).

Κατά συνέπεια δεν απαγορεύεται   η συνταγογράφηση στα ιδιωτικά ιατρεία, αλλά συνιστάται η έκδοση   επαναλαμβανόμενων συνταγών   στους   ασθενείς   με   χρόνια νοσήματα. Προς   αποφυγή προσέλευσης και συνωστισμού στα ιατρεία, τα οποία καλύπτουν με ραντεβού κυρίως επείγοντα περιστατικά, θα δίδεται το ΑΜΚΑ και το ιστορικό και θα γίνεται η συνταγογράφηση από τον θεράποντα ιατρό χωρίς τη φυσική παρουσία   του ασθενούς .

Επίσης , εφιστούμε την προσοχή     των συναδέλφων     στην χορήγηση αναρρωτικών αδειών σε εργαζομένους,   και κυρίως   σε δημόσιες υπηρεσίες , λόγω   της   υποστελέχωσης που έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται σε πολλές από αυτές .

Ακόμη, υπενθυμίζουμε   στους εργαστηριακούς συναδέλφους που προτίθενται   να πραγματοποιούν στα ιδιωτικά   τους ιατρεία   test   για COVID-19 να το δηλώσουν   στον ΙΣΦ   και να λαμβάνουν   αυξημένα μέτρα προστασίας   των ιδίων   αλλά και των ασθενών τους, σύμφωνα με τις οδηγίες   του ΕΟΔΥ.

       Τέλος, στις 19/3/2020 έγινε παρέμβαση δια   του ΠΙΣ   στα   αρμόδια   υπουργεία   Υγείας   και Οικονομικών   ώστε   τα όποια ανακουφιστικά μέτρα ισχύουν για   τους ελευθεροεπαγγελματίες ( αναστολή φορολογικών- ασφαλιστικών εισφορών, αποζημίωση ) να ισχύσουν και για τους επαγγελματίες   υγείας. Για τους συναδέλφους δε του δημόσιου τομέα να υπάρξει άμεσα ουσιώδης μισθολογική αύξηση .

                                                                                          

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διαβάστηκε 113 φορές