Τελευταια Νεα Ι.Σ.Φ.Πέμπτη, 10 Σεπ 2020 15:51

Ενημερωτικό δελτίο προς Ιατρούς Μέλη Ι.Σ. Φθιώτιδας (10/09/2020)

Κες -οι Συνάδελφοι

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε επί σειρά τρεχόντων και σημαντικών θεμάτων στα οποία θέλουμε τις απόψεις σας και τη συμμετοχή σας .

  • Στα τέλη Αυγούστου ο ΠΙΣ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΥΥΚΑ   για υποβολή προτάσεων από πλευράς ιατρικής κοινότητας στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας , κατέθεσε   ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης , την οποία σας κοινοποιούμε   προς ενημέρωσή σας . Θα ήταν   χρήσιμο, όποιοι συνάδελφοι   επιθυμούν να κάνουν παρατηρήσεις επί των προτάσεων του ΠΙΣ ή έχουν δικές τους προτάσεις να υποβάλουν να μας τις προωθήσουν   μέσω emailστον ΙΣΦ , προκειμένου   με τη σειρά μας να τις προωθήσουμε στον ΠΙΣ προς συζήτηση . Πιστεύουμε   ότι η ΠΦΥ   αποτελεί τον πυλώνα της υγείας σε κάθε κράτος   , συνεπώς   δικαιούμαστε όλοι να έχουμε ενημέρωση ,συμμετοχή και άποψη . ( συνημμένο   έγγραφο -1 ).
  • Ο Δήμος Λαμιέων και το   διαδημοτικό εθνικό δίκτυο   υγιών πόλεων και προαγωγής   της υγείας απεύθυνε στον ΙΣΦ   κάλεσμα για συνεργασία σε ένα πρόγραμμα που σκοπό θα έχει την πρόληψη   , την ευαισθητοποίηση ,την ενημέρωση του κοινού καθώς   και τον προσυμπτωματικό έλεγχο πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου πάνω σε παθήσεις όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου ,ο καρκίνος του μαστού , του τραχήλου της μήτρας , το μελάνωμα κ.α. Θεωρούμε αξιόλογη και σημαντική την προσπάθεια αυτή του Δήμου μας και ομόφωνα το ΔΣ του ΙΣΦ την έκανε δεκτή . Καλούμε όσους   συναδέλφους επιθυμούν, να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας την φόρμα που σας κοινοποιούμε και δηλώνοντας το στη γραμματεία του ΙΣΦ. ( συνημμένο έγγραφο   -2).
  • Σας υπενθυμίζουμε   την δυνατότητα έναρξης ηλεκτρονικής   συνταγογράφησης αντιγριπικών εμβολίων από 28/9/2020 , σύμφωνα με οδηγία του ΥΥΚΑ .
  • Τέλος , αγαπητοί συνάδελφοι , θέλουμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια   που θα καταβάλει ο ΙΣΦ ενημέρωσης των μαθητών , της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των γονέων το επόμενο χρονικό διάστημα , σε θέματα που αφορούν τον covid -19 ( προφύλαξη , χρήση προστατευτικών μέσων , τρόποι μετάδοσης του ιού , επιδημιολογικά δεδομένα και νεότερα στοιχεία ) , μέσα από συναντήσεις - μαθήματα που θα έχουν ιατροί -μέλη του συλλόγου μας με τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ,όπου ευελπιστούμε να προκύψει ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος , ο οποίος θα συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην   περιοχή μας . Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεργασία του ΙΣΦ   με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,καθώς και με τις Δημοτικές Αρχές . Ανάλογες   προσπάθειες   θα γίνουν από όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας με την υποστήριξη και την αρωγή του   Υπουργείου Παιδείας και του ΠΙΣ . Τα θετικά κρούσματα που είχαμε τα τελευταία 24ωρα σε   εφήβους   16 και 14 ετών στην πόλη μας , μας κάνουν να κατανοούμε την αναγκαιότητα μίας σωστής ενημέρωσης , η οποία μπορεί και πρέπει   να προέλθει μόνο μέσα από καταρτισμένους επιστήμονες υγείας . Ως ιατροί και ως γονείς ας αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας   στους μαθητές του νομού μας . Οι συναντήσεις θα γίνονται πρωινές ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων . Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια .Όσοι ιατροί   επιθυμούν να συνδράμουν στην ανωτέρω δράση του Συλλόγου μας   παρακαλούμε να το δηλώσουν το συντομότερο δυνατό στη γραμματεία του ΙΣΦ , ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (14/9) , να καλύψουμε όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε . Σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό καθώς και τη σχετική αλληλογραφία   ΠΙΣ - Υπουργείου Παιδείας . ( συνημμένο έγγραφο -3)

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διαβάστηκε 44 φορές
Συνημμένα αρχεία: