Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Ιουν 2020 12:05

Ι.Σ. Φθιώτιδας - Ενημέρωση Ιατρών - Μελών επί τρέχοντων Θεμάτων

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΙΑΤΡΩΝ - ΜΕΛΩΝ     ΙΣΦ ΕΠΙ ΤΡΕΧΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 

  • Σας ενημερώνουμε αναφορικά με τα πρόσφατα   σημειώματα που αναρτήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ και αφορούσαν τη συνταγογράφηση των συμβεβλημένων και πιστοποιημένων ιατρών προκαλώντας αναστάτωση σε όλους, ότι στόχο είχαν αποκλειστικά την ενημέρωση των ιατρών χωρίς καμία άλλη διοικητική ή πειθαρχική συνέπεια . Αυτό διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σε απάντησή του   προς τον ΠΙΣ . Σας κοινοποιούμε την σχετική αλληλογραφία   και την απάντηση του Κου. Πλαγιανάκου ( 10/6/2020) .
  • Επίσης , σας μεταφέρουμε την έκκληση της διοίκησης και των ιατρών     του Νοσοκομείου για τη δημιουργία μητρώου ιατρών εθελοντών όλων των ειδικοτήτων από τον χώρο των ιδιωτών   , οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο των νοσοκομειακών συναδέλφων στην   περίπτωση κάποιας ενδεχόμενης υγειονομικής κρίσης από τον covid 19 το επόμενο διάστημα . Αυτό εφόσον οι ανάγκες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών ξεπεράσουν τις δυνατότητες του νοσοκομείου . Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να το δηλώσουν τηλεφωνικά στα γραφεία του ΙΣΦ.
  • Σας   ενημερώνουμε ακόμη πως  με αριθμό ΦΕΚ 2084/ 30-05-2020 εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας , Οικονομικών και Τουρισμού (αριθμ. 1881/ 29-5-2020) , που προβλέπει ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του covid 19 , καθώς και την ύπαρξη συνεργαζόμενου ιατρού για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 50 κλινών . Ιατρού, ειδικότητας συναφούς με τη διαχείριση ασθενούς   με πιθανό covid 19. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΙΣΦ προς τα μέλη που ενδιαφέρονται   να συνεργαστούν με τις ξενοδοχειακές μονάδες   της περιοχής μας .
  • Τέλος   , λόγω   των τελευταίων δυσάρεστων εξελίξεων στον νομό μας και του κινδύνου μιας πιθανής   διασποράς covid 19 , εφιστούμε   την προσοχή όλων των συναδέλφων στην σχολαστική και αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και ασφαλούς λειτουργίας των ιατρείων . Στα γραφεία του Συλλόγου υπάρχει ακόμη ένα απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας ( μάσκες , προσωπίδες , ποδιές μίας χρήσης , γάντια ) .Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω ή έχουν ελλείψεις μπορούν να προσέλθουν και να παραλάβουν υλικά .

        

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ο   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                           

Διαβάστηκε 187 φορές
Συνημμένα αρχεία: