Τελευταια Νεα Ι.Σ.Φ.Πέμπτη, 26 Μαρ 2020 12:48

Δελτίο Τύπου Ι.Σ. Φθιώτιδας σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης / 26-03-2020

ΘΕΜΑ :   « ΝΕΑ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

 

Κες/οι Συνάδελφοι,

 

       Ο     ΙΣΦ   σας   ενημερώνει για τα κάτωθι   :

  • Οι ιατροί τελικώς εντάσσονται στα μέτρα ελάφρυνσης   του Υπουργείου Εργασίας , ( σας επισυνάπτεται η σχετική   υπουργική απόφαση ) και κατά συνέπεια είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ . Απαιτείται προσοχή ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων όρων .
  • Η   Περιφέρεια Στερεάς   Ελλάδας επιθυμεί   να   υλοποιήσει   ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεϊατρικής   σε συνεργασία   με τους ιατρικούς   συλλόγους   της   περιφέρειας για την   ενημέρωση και την   υποστήριξη   του κοινού   πάνω σε θέματα   υγείας ,   και για όσο   διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά   μέτρα . Συνεπώς, οι συνάδελφοι εκείνοι που επιθυμούν να συμβάλουν στην στήριξη των συμπολιτών   μας μπορούν   να συμμετέχουν συλλογικά στην δράση αυτή της   Περιφέρειας   , αλλά και να προτείνουν   τρόπους καθώς και να καταθέσουν προτάσεις για την  σωστή και   αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος αυτού.
  • Επίσης   , ο Δήμος Λαμίας δια του αρμόδιου αντιδημάρχου   σε θέματα Υγείας , ζήτησε   από τον   ΙΣΦ την υποστήριξη του στον υγειονομικό έλεγχο που επιθυμεί και οφείλει να διενεργήσει   στον πληθυσμό των   Ρομά της περιοχής μας . Η συμμετοχή των συναδέλφων είναι προφανώς   εθελοντική   , θα συμβάλει   όμως στον εντοπισμό , περιορισμό   και στον   έλεγχο πιθανών κρουσμάτων σε μία ομάδα πληθυσμού δύσκολα   διαχειρίσιμη   .
  • Σας   ενημερώνουμε   ακόμη   πως ο ΙΣΦ   εξασφάλισε   μάσκες προσώπου , επαναχρησιμοποιούμενες – υφασμάτινες , οι οποίες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ατομικής προστασίας   που καταφέρνουμε να συγκεντρώνουμε   για τα ιατρεία, βρίσκονται στα γραφεία του συλλόγου και μπορείτε να τα προμηθεύεστε . Λόγω του μικρού αριθμού μασκών , ( 160 )   μέχρι στιγμής , θα δίνεται προτεραιότητα στα ιατρεία υψηλού κινδύνου ( παθολογικά , παιδιατρικά , πνευμονολογικά , γενικής ιατρικής , ΩΡΛ, ) . Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε και μεγαλύτερη ποσότητα υλικών προστασίας μέσω της Περιφέρειας στην οποία έχουμε απευθυνθεί .
  • Τέλος , για το θέμα   της άυλης συνταγογράφησης και των αμοιβών που δεν καταβάλλονται από τους ασφαλισμένους ενώ εκδίδονται   υποχρεωτικά οι αποδείξεις από τους ιατρούς , ο   ΙΣΦ   απέστειλε ερώτημα σε μορφή επείγοντος στον ΠΙΣ , προκειμένου να υπάρξει κεντρικά παρέμβαση   στον ΕΟΠΥΥ, και να βρεθεί   μία ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται . Μέχρι τότε   συστήνουμε   στους συναδέλφους   να προσπαθούν ώστε η   άυλη   συνταγογράφηση να αφορά ασθενείς που έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε   e- banking, όσο   αυτό είναι εφικτό   και αξιολογώντας   πάντοτε την κάθε   περίπτωση   ασθενούς , στα πλαίσια   και της κοινωνικής   μας   αποστολής   αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Διαβάστηκε 157 φορές