Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκ 2019 12:27

Επιστολή ΙΣΘ προς ΕΟΠΥΥ: Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των οικογενειακών γιατρών

Το τοπίο στην ομίχλη σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας συνεχίζεται.

Μετά την απαράδεκτη μονομερή διακοπή σύμβασης 1.100 παθολόγων και παιδιάτρων τον Ιούλιο του 2018 συμβεβλημένων με τον οργανισμό σας και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των ΤΟΜΥ (λόγω υποστελέχωσης) να εξυπηρετήσουν τους πολίτες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έρχεται και η απαράδεκτη στάση πληρωμών των οικογενειακών γιατρών συμβεβλημένων με τον οργανισμό σας, παρότι οι αμοιβές τους ήταν υποπολλαπλάσιες αντίστοιχων αμοιβών των οικογενειακών γιατρών του εξωτερικού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από χρόνια έχει επισημάνει πως ΠΦΥ χωρίς γιατρούς δεν υφίσταται και είναι πρόδηλη η άμεση ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ΠΦΥ (εξάλλου αυτό έχει τονιστεί πολλάκις και από την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας).

Μέχρι όμως να γίνει αυτό πρέπει άμεσα:

1.       Να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του οργανισμού σας προς τους οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι εξετάζουν ασθενείς χωρίς να αμείβονται τους τελευταίους μήνες,

2.        Να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις συμβεβλημένων γιατρών (Παθολόγων και Παιδιάτρων), ώστε η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών να συνεχιστεί και να δοθεί χρόνος σ’ ένα σχεδιασμό μιας ανθρωποκεντρικής αλλά και αξιοπρεπούς ΠΦΥ για τους λειτουργούς του, σύμφωνα και με τις προτάσεις των Ι.Σ. και του ΠΙΣ.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Εφόσον, συνεχισθεί η αδιαφορία και η ολιγωρία του οργανισμού σας θα προχωρήσουμε άμεσα  σε κινητοποιήσεις.

 

 

Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος

 

Νίτσας Νικόλαος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η  Γεν. Γραμματέας

 

Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία

Βιοπαθολόγος

 

 

 

 
Διαβάστηκε 293 φορές