Τετάρτη, 06 Μαρ 2019 15:06

Δελτίο Τύπου Ι.Σ. Κορινθίας

Κόρινθος, 6/3/2019

Α.Π:   73                  

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό

Κοιν.: 1. ΠΙΣ

2. Διοίκηση 6ης ΥΠΕ

3. Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

4. Ιατρικοί Σύλλογοι

Κύριε Υπουργέ,

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου αποτελεί ένα από τα κομβικά επαρχιακά ιδρύματα, που καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων του νομού μας και όχι μόνο. Ιδιαίτερα τις περιόδους των εορτών και το καλοκαίρι, ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται με αποτέλεσμα οι επισκέψεις στο νοσοκομείο και τις δομές του να αυξάνονται κατακόρυφα. Καθίσταται σαφές, πως αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη μόνιμων ιατρών (αλλά και από τη γενική έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών), δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τη παροχή υγείας από τους ήδη υπάρχοντες συναδέλφους.

 

Τελευταία, για λόγους υγείας, έχει αποχωρήσει συνάδελφος από τη δύναμη της παιδιατρικής κλινικής, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες παιδίατροι να υπερβάλλουν του αριθμού των εφημεριών τους. Όμως, παρατηρούνται ημέρες, όπου το νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς τη παρουσία παιδιάτρου, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς τα κενά. Η διοίκηση έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για την επίλυση του θέματος, οι οποίες προς το παρόν παραμένουν άκαρπες. Υπάρχει θέση επικουρικού ιατρού κενή καθώς και μία κρίση διευθυντή που εκκρεμούν. Έχει ζητηθεί από τα γειτονικά νοσοκομεία (Αργολίδα, Αρκαδία), να συνδράμουν με μερικές εφημερίες, με αρνητική όμως έκβαση. Να σημειωθεί εδώ, πως οι παιδίατροι των προαναφερόμενων νομών, όποτε απαιτείται, παραπέμπουν περιστατικά στο Γ.Ν. Κορίνθου, λόγω έλλειψης παιδιατρικής κλινικής στους δικούς τους υγειονομικούς σχηματισμούς. Ζητάμε τη συνδρομή σας, για την όσο το δυνατόν άμεση επίλυση του προβλήματος.

 

Στις επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου Κορίνθου συγκαταλέγεται και ο διορισμός μόνιμων ακτινολόγων. Το τμήμα λειτουργεί με τρεις συναδέλφους που καλύπτουν το πρόγραμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω του έτους) με πλέον των 10 εφημεριών τον μήνα. Οι ανάγκες ενός τέτοιου τμήματος, που δέχεται παραπομπές από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου είναι μεγάλες, αν αναλογιστεί κανείς πως οι συνάδελφοι λειτουργούν ακτινολογικό, υπερηχογραφικό, αξονικό και μαστογράφο σε τακτική βάση, αλλά και επέιγουσα. Η προκήρυξη μόνιμης θέσης, έχει γίνει και έχει κλείσει από 05/2018. Στην 6η ΥΠΕ όμως, κωλυσιεργούν τη διαδικασία για άγνωστο λόγο. Σε έναν μήνα αποχωρεί ο ένας εκ των τριών ακτινολόγων, λόγω επικουρικού και το πρόβλημα πια θα είναι αξεπέραστο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας έχει ενημερώσει την 6η ΥΠΕ με πρόσφατο έγγραφό του (30/21-01-2019), ζητώντας λύση, χωρίς όμως καμία απάντηση.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

Με τιμή, για το Δ.Σ.,

 

           Πρόεδρος                                                                                              Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος                                                                           Παναγιώτης Φίλης

 

 

Διαβάστηκε 122 φορές